اشتراک گذاری

طرز تهیه رب خانگی

تهیه رب خانگی از قدیم الایام در ایران مرسوم بوده است. حتی امروزه نیز با وجود برندهای مختلف، بسیاری از مردم تمایل دارند که این چاشنی خوش طعم را در منزل خود درست کنند. زیرا رب خانگی مواد نگهدارنده ندارد؛ علاوه بر آن غلیظ و خوش طعم است. برای تهیه رب تنها به مقداری گوجه فرنگی تازه، نمک و روغن نیاز دارید. در ادامه همراه شادی کوک باشید تا طرز تهیه این چاشنی پرکاربرد را آموزش دهیم.

طرز تهیه رب خانگی

مراحل تهیه رب خانگی

بعضی از افراد به غلط تصور می‌ کنند که برای درست کردن رب در منزل باید گوجه فرنگی ‌های بی‌کیفیت و له شده را خریداری نمایند. در صورتی که اگر به دنبال تهیه یک رب خوشمزه و خوش رنگ هستید، بهتر است گوجه‌ های سالم و بدون لکه را برگزینید. استفاده از گوجه فرنگی‌ های قرمز پررنگ، سفت و گوشتی باعث می ‌شود که رب کیفیت بالایی داشته باشد و طعم بی ‌نظیری به غذاها ببخشد. پس از خریداری مواد اولیه، برای تهیه رب خانگی کافی است مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله اول

گوجه فرنگی ‌ها را به دقت بشویید. سپس آن ها را با استفاده از چاقو به صورت چهار تکه خرد کنید و تمام قطعات خرد شده را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید.

مرحله دوم

در گام بعدی قابلمه را روی شعله زیاد بگذارید تا آب گوجه فرنگی‌ ها گرفته شود. این کار سبب می‌ گردد که پوست گوجه‌ ها به راحتی از گوشت آن جدا شود. منتظر بمانید تا گوجه ها کاملاً نرم شوند، اما قبل از این که به کف قابلمه بچسبند؛ بهتر است که ظرف را از روی حرارت بردارید.

برای سفارش پک پذیرایی تولد کلیک کنید !

مرحله سوم

در اینجا به یک توری سیمی با منافذ بسیار ریز نیاز دارید، به طوری که دانه های گوجه نتوانند از آن عبور کنند. بعد از تهیه توری، آن را روی قابلمه دیگری قرار دهید. سپس مقداری از گوجه‌ های له شده را بردارید و روی توری بگذارید. مواد را با فشار دست و به کمک توری صاف کنید. توصیه می ‌شود که عملیات صاف کردن گوجه فرنگی‌ ها را چندین مرتبه تکرار نمایید.

جهت تهیه رب خانگی با کیفیت دقت داشته باشید که تنها باید گوشت و آب گوجه فرنگی ‌ها از توری عبور کنند. زیرا در صورت رد شدن پوست و تخمه‌ های میوه، رب در مدت زمان کوتاهی کپک می‌ زند. به همین دلیل بهتر است که مرحله صاف کردن گوجه ‌ها را با دقت و وسواس خاصی انجام دهید.

مرحله چهارم

اکنون باید قابلمه حاوی گوشت و آب گوجه فرنگی را روی شعله ملایم قرار دهید. مواد باید چندین ساعت روی حرارت باشند تا غلظت مناسبی پیدا کنند. جهت اطمینان از این موضوع که آیا غلظت به حد کفایت رسیده یا نه، می‌ توانید با استفاده از یک قاشق روی مواد خطی را ایجاد نمایید. چنانچه خط مورد نظر به سرعت پر شد، بیانگر این است که هنوز غلظت مواد مناسب نیست و باید مدت بیشتری روی شعله بمانند. سپس مقداری نمک را به گوجه‌ های پخته شده بیفزایید.

مرحله پنجم

پس از این که مواد به غلظت مناسب رسید، باید آن را به طور مداوم به هم بزنید؛ زیرا هر لحظه احتمال دارد که گوجه های پخته شده ته بگیرند. یکی از نکات مهم در تهیه رب خانگی این است که ته گرفتن گوجه‌ ها باعث طعم نامناسب چاشنی می‌ شود. به همین دلیل در این مرحله نباید مواد را به حال خود رها کنید، بلکه لازم است که دائماً آن را به هم بزنید.

مرحله ششم

نهایتاً باید مقدار کمی روغن مایع را به رب خانگی اضافه نمایید تا رنگ آن درخشان گردد. سپس زیر مواد را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. اکنون می‌ توانید رب خوش رنگ و لعاب خود را داخل یک ظرف درب دار بریزید و در یخچال بگذارید.

برای این که ماندگاری رب خانگی بیشتر شود، بهتر است که آن را در ظروف شیشه‌ ای بریزید. اگر حجم ربی که تهیه کرده ‌اید زیاد است و امکان نگهداری آن در یخچال وجود ندارد، می ‌توانید آن را در فضای بیرون از یخچال هم بگذارید. البته جهت پیشگیری از کپک زدن لازم است مقداری روغن زیتون را در سطح آن بریزید. با این روش قادر خواهید بود چاشنی را تا یک سال نیز نگهداری نمایید.

چگونه از کپک زدن رب خانگی جلوگیری کنید؟

خیلی از بانوان پس از تهیه رب خانگی از این موضوع گلایه دارند که مواد ظرف مدت کوتاهی کپک می ‌زنند. دلیل کپک زدن رب ‌هایی که در منزل پخته می ‌شوند این است که چاشنی های خانگی حاوی مواد نگهدارنده نیستند. البته با استفاده از راه کارهای زیر می ‌توانید جلوی کپک زدن مواد را بگیرید:

  • به هنگام پخت گوجه‌ ها، آن ها را خیلی زود از روی شعله برندارید. بلکه صبر کنید تا رب کاملاً غلیظ شود؛ زیرا آب اضافی رشد کپک ها را تسریع می کند.
  • مواد تهیه شده را در یک ظرف تمیز و درب دار نگهداری کنید و ظرف مورد نظر را نیز تا انتها پر نمایید.
  • مقدار کمی روغن را روی سطح رب بریزید تا اکسیژن به قسمت ‌های زیرین نرسد و رشد کپک‌ ها متوقف شود.
  • به هنگام نیاز باید یک قاشق خشک و تمیز را برای برداشتن رب مورد استفاده قرار دهید، چون قاشق آلوده به رشد کپک ها کمک می کند.
  • افزودن نمک به رب خانگی نیز در پیشگیری از کپک زدن آن موثر است. بهتر است به هنگام پخت مواد مقداری نمک بیشتری را به آن بیفزایید؛ در عوض نمک کمتری را داخل غذا بریزید.

آموزش آشپزی سالم به صورت تخصصی و اصولی توسط شادی آقازاده دارای ۱۵ مدرک بین‌المللی در زمینه آشپزی ملل، آشپزی سنتی، شیرینی‌پزی، کیک‌پزی، میزبانی، تشریفات و کافی‌شاپ…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *