اشتراک گذاری

نتایج تحقیقات:عاشق برخی غذاها هستیم و از برخی غذاها متنفر!علت چیست؟

اگر شما هم از غذایی متنفر بودید و ناگهان پس از امتحان اون غذا عاشقش شدید شاید ژن های شما هم بازیشان گرفته!

محققان در یک مطالعه گسترده ژنومی، با بررسی ترجیحات طعم بیش از صد و پنجاه هزار نفر در 139 نوع غذا، موفق به شناسایی بیش از 400 نوع ژن شدند که در درک ما از طعم غذا تاثیر دارند. این ژن‌ها نقش‌های متفاوتی در مغز ایفا می‌کنند و در همین راستا، فرآیندهای بیولوژیکی پیچیده‌ای در بدن رخ می‌دهد که تفاوت در گیرنده‌های چشایی افراد را تعیین می‌کند.

در مطالعات قبل، دانشمندان بر نقش انواع خاصی از ژن‌ها متمرکز بودند و دریافتند حدود 10 درصد از افراد دارای یک نوع ژن هستند که توانایی آن‌ها را برای احساس بوی تند و تقریبا صابونی در گیاه گیشنیز افزایش می‌دهد. سایر اکتشافات که آن‌ها نیز به صورت خاص به مطالعه ارتباط میان ترجیحات غذایی و ژنتیک می‌پرداختند، نشان دادند چرا برخی از مردم بوی ماهی گندیده را می‌پسندند.

چرا برخی غذاها را دوست داریم و از برخی متنفریم؟

آموزش آشپزی : رسپی های سلامت

دسته بندی غذایی:

این مطالعه یافته‌های ژنتیکی جدید خود را سه دسته غذایی متمایز دسته‌بندی کرد: بسیار خوش‌ طعم یا غذاهای پرکالری (گوشت، کیک، لبنیات و کربوهیدرات‌ها)، غذاهای کم کالری (میوه و سبزیجات) و اکتسابی (طعم‌های تند یا قوی مانند قهوه، زیتون، پنیر).

آیا رابطه ای بین سلامتی و ترجیحات غذایی وجود دارد؟

عجیب تر این است که محققان همبستگی متمایزی میان پارامترهای سلامتی و ترجیحات غذایی پیدا کردند. منظور این است که، پیوند ژنتیکی میان چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی و غذاهای بسیار خوش طعم و پرکالری وجود داشت.

به‌طور کلی، این مطالعات اغلب روی افراد کم و گروه خاصی از ژن‌ها را در نظر می‌گرفت. اما در این مطالعه جدید که در «Nature Communications» منتشر شده است، گسترده‌ترین ارتباط میان ژنتیک و ذائقه بررسی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *