اشتراک گذاری

مهم ترین نکات پخت مربا

توجه به نکات پخت مربا به شما کمک می ‌کند تا این فرآورده غذایی شیرین را در بالاترین سطح کیفی تهیه نمایید. کافی است نکاتی را که از نظر آشپزان حرفه ای مهم هستند، رعایت کنید تا در نهایت مربای تهیه شده طعم بی ‌نظیری داشته باشد.

برای مثال همواره باید میوه‌ هایی را مورد استفاده قرار دهید که تازه، سالم و بدون لک باشند. همچنین برای معطر شدن این ماده غذایی می‌ توانید از دانه‌ های هل، گلاب، وانیل و حتی چوب دارچین به عنوان اسانس استفاده کنید. در ادامه سایر نکاتی را که در افزایش کیفیت و خوش طعم شدن مربا موثر هستند، با شما در بخش آموزش آشپزی شادی کوک میان خواهیم گذاشت.

مهم ترین نکات پخت مربا

اصول و نکات پخت مربا که از شما یک آشپز حرفه ای می سازد

مربا فرآورده ای شیرین و خوشمزه است که معمولاً در وعده صبحانه و همچنین در صنعت شیرینی پزی استفاده می ‌شود. این ماده از پختن میوه‌ های مختلف همراه با شکر به دست می ‌آید و طعم مطبوعی دارد. برای طبخ مربا مقادیر زیادی شکر مورد استفاده قرار می‌ گیرد و فرآورده نهایی نیز در ظروف درب بسته نگهداری می ‌شود. از این رو در مقایسه با میوه‌ های تازه ماندگاری بالاتری دارد.

افراد بسیاری مایلند میوه‌ های تازه را به مربا تبدیل کنند تا در تمام فصول سال به میوه محبوب خود دسترسی داشته باشند. به همین دلیل در زیر نکات پخت مربا آورده شده است تا بتوانید این خوراکی لذیذ و خوش طعم با بهترین کیفیت تهیه نمایید:

دقت در انتخاب میوه‌ ها

میوه‌ هایی که برای پخت انواع مربا انتخاب می ‌کنید، باید سالم و بدون له شدگی باشند. همچنین ضروری است میوه ها کاملاً تازه بوده و هیچ اثری از کرم خوردگی یا لک روی مواد دیده نشود.‌ چنانچه مطمئنید محصولات ارگانیک هستند و به روش طبیعی تهیه شده ‌اند، می ‌توانید آن ها را همراه با پوست بپزید. در غیر این صورت حتماً باید پوست میوه‌ جات کنده شوند.

اگر میوه ‌ای که برای تهیه مربا خریداری کرده‌ اید، دارای دانه است، نیازی به حذف دانه‌ ها نیست. برای مثال جهت تهیه مربا از میوه‌ های دانه ریز مانند توت و تمشک تنها کافی است آن ها را فریز کنید. این فرآیند باعث شکستن دانه‌ ها و کاهش سختی آن ها می ‌شود. پس از فریز کردن با خیال راحت می‌ توانید میوه ها را برای پخته شدن روی حرارت قرار دهید.

تعیین مقدار مناسب شکر

از جمله مهم ترین نکات پخت مربا این است که مقدار مناسبی شکر را به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که میزان شیرینی میوه‌ های مختلف با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل باید حجم شکر را متناسب با نوع میوه انتخاب کنید.

معمولاً آشپزان با تجربه توصیه می‌ کنند که به ازای هر یک کیلوگرم میوه حدود یک کیلو شکر به مربا بیفزایید. اما اگر میوه خیلی شیرین باشد، بهتر است میزان شکر را به ۷۰۰ گرم یا حتی مقادیر کمتر کاهش دهید.

انتخاب زمان مناسب برای اضافه کردن اسانس

برای این که مربا رایحه بهتری داشته باشد، یک سری اسانس ‌های مختلف مانند پودر هل، وانیل، دارچین و… را به آن اضافه می ‌کنند. دقت نمایید که انتخاب زمان مناسب جهت افزودن اسانس به میوه های پخته شده اهمیت بسیار زیادی دارد. در غیر این صورت اسانس تاثیر چندانی در خوشبو کردن فرآورده غذایی نخواهد داشت. بهترین زمان برای اضافه کردن انواع اسانس ها اواخر فرآیند پخت مربا است، زیرا در این حالت عطر و بوی مواد حفظ می‌ شود.

توجه به قوام شربت مربا

از دیگر نکات پخت مربا که تاثیر زیادی در افزایش کیفیت آن دارد، توجه به قوام شربت است. در صورتی که شهد مربا قوام مناسبی نداشته باشد، میوه‌ ها بیش از حد سفت یا شل می ‌شوند. برای این که بفهمید مربا قوام مطلوبی دارد یا خیر، مقداری از شهد آن را داخل یک نعلبکی بریزید. سپس منتظر بمانید تا شربت مقداری خنک شود. چنانچه شهد مربا پس از سرد شدن حالت چسبندگی داشت، نشان دهنده این است که قوام به میزان مناسب رسیده است.

انتخاب ظرف مناسب برای پخت مربا

بهتر است برای پختن انواع مربا از قابلمه‌ های لعابی یا تفلون استفاده نمایید. همچنین درب قابلمه را هنگام طبخ باز نگه دارید تا میوه‌ ها رنگ طبیعی خود را حفظ کنند و خوشرنگ بمانند.

ریختن مربا در شیشه‌ های استریل

برای این که مربای خانگی ماندگاری مناسبی داشته باشد، لازم است میوه ‌های پخته شده را درون ظروف شیشه‌ ای استریل بریزید. به این منظور ظرف‌ های مورد نظر را حدود ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید‌. یکی دیگر از نکات پخت مربا این است که اجازه دهید تا ظروف کاملاً خنک و خشک شوند. برای این که رطوبت ظروف شیشه‌ ای به طور کامل از بین برود، می ‌توانید آن ها را روی یک حوله تمیز بگذارید.

عدم ریختن مربای گرم در شیشه‌

نخست منتظر بمانید تا میوه ‌های پخته شده کاملاً سرد شوند، سپس آن ها را داخل شیشه‌ های استریل بریزید. زیرا تنها پس از سرد شدن کامل است که میزان رقت یا غلظت شهد فرآورده خوراکی مشخص می شود‌. پس از این که از بابت غلظت مناسب شربت مربا مطمئن شدید، می ‌توانید آن را داخل شیشه بریزید و در یک محل خنک بگذارید.

رفع شکرک زدن مربا

مطمئناً با خوردن مربایی که شکرک زده باشد، احساس ناخوشایندی به شما دست می ‌دهد. به همین دلیل در صورتی که مشاهده کردید میوه‌ های پخته شده شکرک زده ‌اند، لازم است مقداری آب جوش به آن بیفزایید. سپس مواد را روی حرارت قرار دهید تا بر اثر جوشیدن یکدست شود و اثری از شکرک باقی نماند.

رفع کپک مربا

از جمله نکات پخت مربا که آشپزان حرفه‌ ای به آن توجه می‌ کنند، رفع کپک فرآورده است. این مشکل معمولا زمانی پیش می‌ آید که غلظت مواد به اندازه کافی نبوده و میزان آب آن زیاد باشد. مناسب نبودن حجم شکر نیز می ‌تواند منجر به کپک زدن مربا شود. لذا چنانچه متوجه کپک زدن این ماده غذایی شدید، کافی است میوه‌ ها را به یک قابلمه منتقل کنید. سپس مقداری شکر به آن بیفزایید و اجازه دهید تا کاملاً غلیظ و یکدست شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *